News

Marbella mag zich de eerste Intelligente Toeristische Bestemming van Andalusië noemen

Marbella mag zich de eerste Intelligente Toeristische Bestemming van Andalusiëen zelfs de derde bestemming met deze titel ter wereld noemen. Deze kwalificatie wordt toegekend aan steden met toerisme dat uitblinkt in innovatie en duurzaamheid.

Het Staatsbedrijf voor Bevordering van Innovatief en Technologisch Toerisme (SEGITTUR) kent de kwalificatie toe als een bestemming voldoet aan 400 punten op het gebied van beleidsvoering, innovatie, technologie, universele toegankelijkheid en duurzaamheid. Segittur wil hiermee de concurrentie en ontwikkeling van het internationale toerisme stimuleren.
Avant-gardistisch Marbella met excellent aanbod
Burgemeester Ángeles Muñoz van Marbella reageerde verheugd op de toekenning van de onderscheiding. “Deze kwalificatie markeert een ‘vóór en na’ voor de consolidatie van het merk Marbella, met een excellent aanbod en een voorlopersrol ten opzichte van onze directe concurrenten. We hebben niet alleen laten zien dat we ons hebben aangepast aan de huidige eisen van toeristen, maar we hebben ons ook gecommitteerd ons op alle gebieden verder te zullen ontwikkelen”, liet zij weten.De nieuwe onderscheiding plaatst de stad Marbella in een gunstige positie om te kunnen profiteren van het geld uit het Europese Next Generation-fonds. Dit fonds wordt door de centrale overheid aangewend voor verbetering van innovatie en duurzaamheid in Spanje. Volgens Muñoz heeft haar gemeente in de afgelopen jaren initiatieven geïmplementeerd op het gebied van digitale transformatie en toegankelijkheid.

Het gemeentebestuur van Marbella krijgt de kwalificatie officieel overhandigd op de aankomende Internationale Toeristenbeurs Fitur, die van 19 tot en met 23 januari plaatsvindt in Madrid.

Marbella niet vertegenwoordigd op Fitur

De gemeente Marbella is dit jaar voor het eerst in zeven jaar niet vertegenwoordigd op de toeristenvakbeurs. Naar eigen zeggen is het budget van 118 duizend euro dat hier aanvankelijk voor bestemd was weer ingetrokken vanwege de komst van de omikronvariant. Een besluit van het gemeentebestuur dat de PSOE afdeed als een ‘blunder’.

“De afwezigheid van Marbella op Fitur is een tegenvaller voor het nationale en internationale imago van Marbella en San Pedro”, liet ook de voormalige burgemeester José Bernal weten. Hij zorgde er in 2016 voor dat Marbella vertegenwoordigd werd op de belangrijkste internationale toeristenvakbeurs.