News

Is reizen naar Spanje na 15 mei weer mogelijk?

Is reizen naar Spanje na 15 mei weer mogelijk?

Verschillende tijdschriften in Nederland zoals de De Telegraaf schrijven dat na 15 mei  vakantie- en reizen naar Spanje, Portugal, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk weer tot de mogelijkheden zal behoren. 

De Nederlandse kranten schrijven dat de voorzitter van de luchtvaartkoepel Barin dat dinsdag gezegd heeft. Volgens Barin snakken de Nederlanders naar reizen en wil men koste wat kost op vakantie gaan deze zomer.

Het is echter nog erg onduidelijk hoe het Nederlandse kabinet met het reizen naar het buitenland om wil gaan. Voorlopig geldt een negatief reisadvies voor alle reizen naar het buitenland tot 15 mei. 

Na die datum is het mogelijk dat er een quarantaineplicht komt voor alle reizigers die naar een hoogrisicoland zijn geweest, daaronder dus ook Spanje.

Op 3 mei is het mogelijk dat het kabinet beslist om landen van de oranje lijst te halen wat zou betekenen dat de reisadviezen voor o.a. Spanje of gebieden binnen Spanje op geel of groen kunnen gaan.

Maar voorlopig is er verder niets bekend gemaakt en moeten alle Nederlanders die smachten naar een vakantie naar o.a. Spanje geduldig wachten tot in ieder geval 3 mei.

Bron: Europa.eu