News

In oktober bezochten 5,1 miljoen buitenlandse toeristen Spanje. Maar liefst vier keer zoveel in vergelijking met oktober 2020. Ook besteedden deze toeristen ruim 5,5 keer zoveel dan een jaar geleden. ‘Positieve ontwikkelingen’, volgens de toeristische sector.

De Spaanse nieuwssite Hosteltur.com schreef donderdag over de komst van zoveel toeristen uit het buitenland. Diverse conclusies werden getrokken uit het onderzoek: Zo verbleven de meeste buitenlandse toeristen tussen de vier en zeven nachten in Spanje.

Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk in top 3

Het Verenigd Koninkrijk was met ruim 950.000 toeristen (18,6 procent van het totaal) de grootste vertegenwoordiger van buitenlandse toeristen in Spanje. Spanje was altijd al geliefd bij de Britten en sinds het versoepelen van de reismaatregelen door de Britse regering blijkt dat de liefde voor Spanje verre van bekoeld is.

Duitsland neemt echter een goede tweede plaats in. Bijna 928.000 Duitsers bezochten Spanje in oktober. De Franse toeristen nemen een derde plek in met de komst van zo’n 750.000 toeristen.

Wat is de favoriete bestemming in Spanje van buitenlandse toeristen?

De Balearen zijn overduidelijk enorm favoriet onder buitenlandse toeristen. In oktober kwamen er maar liefst tien keer zoveel buitenlandse toeristen naar de Spaanse eilanden dan een jaar geleden. De Canarische eilanden bleken in oktober ook erg populair en nemen de tweede plek in, de derde plek van favoriete bestemmingen ging in oktober naar Catalonië.

Positieve ontwikkelingen buitenlands toerisme maar nog lange weg te gaan

In totaal ontving Spanje tot en met oktober 24,8 miljoen toeristen uit het buitenland die gezamenlijk zo’n 27,5 miljard euro uitgaven in Spanje. Het zijn goede ontwikkelingen dat de genoemde cijfers zover boven die van 2020 uitkomen.

Desalniettemin heeft het toerisme in Spanje nog een lange weg te gaan; de 24,8 miljoen toeristen die Spanje tot en met oktober 2021 bezochten zijn nog ver verwijderd van de bijna 75 miljoen buitenlandse toeristen die in dezelfde tien maanden van 2019 naar Spanje kwamen.

Uitgaven buitenlandse toeristen in Spanje 5,5 keer meer dan vorig jaar

Voor wat betreft de uitgaven van deze toeristen zijn de ontwikkelingen zeer positief te noemen. De inkomsten die Spanje dankzij deze toeristen verwierf, bedroegen afgelopen oktober ruim 5,5 miljard euro. Dat is bijna 5,5 keer zoveel dan de inkomsten van oktober vorig jaar. Hoewel deze inkomsten nog niet op pre-pandemisch niveau zijn, is het land op de goede weg; in oktober 2019 inde Spanje 8,3 miljard euro.