News

Andalusische regering eist van premier Sánchez dat hij degenen die zonnebaden

De Andalusische regering eist van premier Sánchez dat hij degenen die zonnebaden niet gaat dwingen om een mondkapje te dragen. De regering ‘mag het gezonde verstand niet verliezen’, zei regeringswoordvoerder Elias Bendodo op dinsdag.

Daarom eist Bendodo dat Madrid de eenzijdige beslissing om het masker op te leggen tijdens het zonnebaden op het strand of bij het zwembad wordt rechtgezet. ‘Pedro Sánchez kan niet nog meer stenen op de weg van het herstel van de toeristische sector leggen’, verklaarde Bendodo. Hij onderstreepte dat ‘de regering van Spanje niet roomser kan zijn dan de Paus en dat vanuit Andalusië de maatregel niet wordt begrepen. Hij sluit zich in dit opzicht aan bij de Valenciaanse regioregering die ook fel tegen de strenge maatregel is.

In Andalusië – de Zuid-Spaanse regio met drukbezochte kusten zoals de Costa del Sol en Costa de la Luz – gold vorige zomer, toen er nog veel minder bekend was over hoe het coronavirus zich precies verspreidt, de regel dat zodra mensen onder hun parasol zitten of op hun handdoek in groepen van maximaal zes het dragen van een mondkapje niet nodig is.

Bron: inspanje.nl