News

Spanje is ‘s werelds meest aantrekkelijke land voor toerisme

Spanje is ‘s werelds meest aantrekkelijke land voor toerisme. Spanje behaalt voor de tweede keer de 1e plaats wereldwijd in de wereldwijde T & T-competitiviteitsindex. Het succes van Spanje kan worden toegeschreven aan het unieke aanbod van zowel culturele (2e) als natuurlijke (9e) middelen, gecombineerd met een degelijke infrastructuur voor toeristische diensten (2e), luchtvervoersconnectiviteit (9e) en krachtige beleidsondersteuning (5e).

De Spaanse T & T-sector heeft geprofiteerd van het recente gemak van zijn fiscaal beleid en van het omgeleid toerisme uit het Midden-Oosten en delen van West-Europa, getroffen door veiligheidsproblemen. Deze ontwikkelingen nemen echter niets weg van het vermogen van Spanje om een ​​uitstekende omgeving te bieden voor de T & T-sector om te floreren. De uitdaging is nu om manieren te blijven vinden om te verbeteren, gezien de volwassenheid van de sector.

Terwijl het grondtransport in Spanje in de top 15 van de economieën staat, is het tekenen van aanvankelijke achteruitgang begonnen te vertonen, wat suggereert dat upgrades en modernisering worden verwacht. Bovendien kan de zakelijke omgeving (75) worden verbeterd, aangezien de behandeling van bouwvergunningen zwaar blijft (104e), en er ruimte is om de internationale openheid verder te vergroten (43e, twee plaatsen lager)