News

Heel Andalusië blijft in gevaren level 0. Geen nieuwe Covid-19 maatregelen.

Gisteren heeft de raad van adviseurs besloten om heel Andalusië in alarm fase 0 te laten. Door het gunstige verloop van het aantal besmettingen de laatste dagen was er volgens de experts voorlopig geen reden om de regels aan te scherpen. Ondanks dat er de laatste weken een kleine stijging te zien was in het aantal besmettingen is het aantal besmettingen in vergelijking met andere landen nog steeds erg laag. In heel Andalusië zijn er op dit moment gemiddeld 104 besmettingen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. In de provincie Malaga is het gemiddelde aantal besmettingen de laatste dagen zelfs weer gezakt van 119.7 naar 117 per 100.000 over de laatste 14 dagen. De volgende vergadering van experts gaat pas zijn na de feestdagen van 6 en 8 december.

Het aantal mensen met een Covid-19 besmettingen in het ziekenhuis in het ziekenhuis in Andalusië is ook een stuk lager dan het landelijk gemiddelde. In Andalusië is slechts 1,7% van de patiënten in het ziekenhuis door een Covid-19 besmetting terwijl dit landelijk bijna het dubbele is met 3.1%. Op de IC is het gemiddelde aantal patiënten iets hoger, maar nog steeds maar 3.94% in Andalusië terwijl het landelijk 7.76% is.

Doordat heel Andalusië al sinds 21 oktober in alarmfase 0 is zijn er weinig Covid-19 maatregelen die mensen en bedrijven in hun vrijheid beperken. Bedrijven mogen op hun maximaal toegestane capaciteit werkzaam blijven tevens is er geen avondklok meer van toepassing. Voor de inwoners van Andalusië geld ook geen bezoekers limiet waardoor er nog steeds met een onbeperkt aantal mensen mag worden samen gekomen. Wel blijft in Andalusië de mondkapjes plicht zodra u een openbaar gebouw binnen treed dit geld officieel ook als u buiten bent en geen 1,5 meter afstand kan houden. De Junta van Andalusië raadt ook sterk aan om de mondkapjes ook buiten te blijven gebruiken en goed rekening te houden met onderlinge afstand en het voldoende regelmatig desinfecteren van uw handen.