News

Één van de beste stranden van Marbella – Cabopino beach

Één van de beste stranden van Marbella: Cabopino beach of Playa de Cabopino is gelegen op slechts 13km ten oosten van het centrum van Marbella. De laatste jaren heeft het veel aan populariteit gewonnen. Het is dan ook zonder twijfel één van de topstranden van Marbella. Met haar uitzonderlijk mooi water, lange zandstranden en meer dan voldoende voorzieningen om de hele familie bezig te houden.

Ondanks haar populariteit wordt het strand van Cabopino omschreven als een strand met een gemiddelde bezettingsgraad waar er altijd wel ergens een rustig hoekje te vinden is.

Cabopino beach is een 1,5 km lang en 25 m wijd strand. Het grenst aan de Cabopino haven aan de ene kant en het beschermde duingebied Artola aan de andere kant.

Het goudgele zand is erg fijn en prettig om op te lopen. Het heldere water is er rustig en ondiep, wat het erg geschikt maakt voor kleine kinderen.

Betreffende de voorzieningen is er quasi alles te vinden. Zowel op het strand als in de haven zijn er veel bars, restaurants en leuke strandtentjes die voorzien zijn van zonnebedden en parasols.

Ook op vlak van parkeergelegenheid is er voldoende plaats dicht bij het strand.

De haven zelf beschikt over meer dan 170 dokplaatsen voor exclusieve jachten.

Het heldere water is er bijzonder mooi en aangenaam om er met je kinderen naar de vissen te kijken die in grote scholen onder de bote doorzwemmen.

Op diverse locaties kan je waterfietsen (pedalos), bootjes, jet ski’s, en dergelijke huren. Regelmatig worden er ook excursiesen georganiseerd om de talrijke dolfijnen te gaan spotten.